Logo Gullspangsbostader cmyk 4 svart utan text liten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad gäller om jag själv vill renovera min lägenhet?

Gullspångsbostäder har kämpat med ett stort underhållsbehov i och utanför våra fastigheter i många år. De senaste åren har vi kommit en bra bit på väg.

Vi får ofta frågan om man själv får renovera sin lägenhet och där svarar Gullspångsbostäder nej. Vi vill ha det fackmannamässigt utfört och det är inte alltid som hyresgästen och hyresvärden har samma syn på om färdigställandet är just det, så för att undvika sådana situationer så har Gullspångsbostäder valt att säga nej till egen renovering.

När vi går fram och renoverar lägenheter så har Gullspångsbostäder i största möjliga mån frångått tapetsering och väljer istället att måla i så stor utsträckning som möjligt. Detta för att det är billigare men också för att man lättare ska kunna ”fräscha” upp lägenheter i mellan successionerna. Vi väljer alltid lugna neutrala färger.

Som läget i bolaget har varit de senaste åren så har det skett många akuta renoveringar så som stambyten osv. Men tillsammans med hyresgästföreningen har Gullspångsbostäder tagit fram en prislista för standardhöjande åtgärder, där hyresgästen ska kunna välja att tex. göra en köksrenovering till en förhöjd månadshyra. Vår förhoppning är att vi i större utsträckning ska kunna erbjuda detta till våra hyresgäster.

Vad gäller om jag önskar en diskmaskin?

I de flesta lägenheterna är det fullt möjligt att få in en diskmaskin, men dock inte i alla. Önskar man en diskmaskin måste en fastighetsskötare komma ut för att göra bedömningen om detta är möjligt.

Skulle lägenheten vara förberedd för diskmaskin och det endast som krävs är att beställa maskinen och installera den så gör bolaget det för en höjning av månadshyran på 100kr.

Krävs det en insats av snickare, elektriker och rörmokare för att få till en diskmaskin så kan månadshyran stiga mellan 100-350kr/månaden, detta är dock något man kommer överens om innan arbetet påbörjas.

Kan jag få en egen tvättmaskin i lägenheten?

Vi tillhandahåller tvättstugor i våra bostadsområden därför är tvättmaskin inget som bolaget står för. Precis som vid installation av diskmaskin så måste man få ett godkännande ifrån fastighetsskötaren först att det är möjligt att installera en tvättmaskin.

När man sedan har fått sitt godkännande så får hyresgästen själv beställa jobbet av rörmokare & elektriker för att kunna installera en tvättmaskin. Maskinen betalar man för själv och givetvis så tar man med sig tvättmaskinen vid en eventuell flytt. Pengarna för installationen är dock inget man som hyresgäst får tillbaka från bolaget.

Driftinfo:

Under v.15 kommer administrationen att vara stängd. Akuta felanmälningar görs direkt till fastighetsskötarna under denna vecka. Men är det inte akut eller gäller det ansökan eller uppsägning av bostad gäller hemsidans flikar nedan som vanligt. Administrationen är åter på plats tisdagen den 19/4.

Vi önskar alla våra hyresgäster och besökare en riktigt trevlig Påsk.

 

 Hyresförhandling

Hyresförhandlingen är nu avslutad. En hyresjustering med 1,9% kommer att gälla alla våra äldre fastigheter. Åsterudsbacken fick en huresjustering på 0,5%.