Logo Gullspangsbostader cmyk 4 svart utan text liten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad gäller om jag själv vill renovera min lägenhet?

Gullspångsbostäder har kämpat med ett stort underhållsbehov i och utanför våra fastigheter i många år. De senaste åren har vi kommit en bra bit på väg.

Vi får ofta frågan om man själv får renovera sin lägenhet och där svarar Gullspångsbostäder nej. Vi vill ha det fackmannamässigt utfört och det är inte alltid som hyresgästen och hyresvärden har samma syn på om färdigställandet är just det, så för att undvika sådana situationer så har Gullspångsbostäder valt att säga nej till egen renovering.

När vi går fram och renoverar lägenheter så har Gullspångsbostäder i största möjliga mån frångått tapetsering och väljer istället att måla i så stor utsträckning som möjligt. Detta för att det är billigare men också för att man lättare ska kunna ”fräscha” upp lägenheter i mellan successionerna. Vi väljer alltid lugna neutrala färger.

Som läget i bolaget har varit de senaste åren så har det skett många akuta renoveringar så som stambyten osv. Men tillsammans med hyresgästföreningen har Gullspångsbostäder tagit fram en prislista för standardhöjande åtgärder, där hyresgästen ska kunna välja att tex. göra en köksrenovering till en förhöjd månadshyra. Vår förhoppning är att vi i större utsträckning ska kunna erbjuda detta till våra hyresgäster.

Vad gäller om jag önskar en diskmaskin?

I de flesta lägenheterna är det fullt möjligt att få in en diskmaskin, men dock inte i alla. Önskar man en diskmaskin måste en fastighetsskötare komma ut för att göra bedömningen om detta är möjligt.

Skulle lägenheten vara förberedd för diskmaskin och det endast som krävs är att beställa maskinen och installera den så gör bolaget det för en höjning av månadshyran på 100kr.

Krävs det en insats av snickare, elektriker och rörmokare för att få till en diskmaskin så kan månadshyran stiga mellan 100-350kr/månaden, detta är dock något man kommer överens om innan arbetet påbörjas.

Kan jag få en egen tvättmaskin i lägenheten?

Vi tillhandahåller tvättstugor i våra bostadsområden därför är tvättmaskin inget som bolaget står för. Precis som vid installation av diskmaskin så måste man få ett godkännande ifrån fastighetsskötaren först att det är möjligt att installera en tvättmaskin.

När man sedan har fått sitt godkännande så får hyresgästen själv beställa jobbet av rörmokare & elektriker för att kunna installera en tvättmaskin. Maskinen betalar man för själv och givetvis så tar man med sig tvättmaskinen vid en eventuell flytt. Pengarna för installationen är dock inget man som hyresgäst får tillbaka från bolaget.

Driftinfo:

Akut renovering av varmvattenberedare Storgatan 19-23!

Vid byte av varmvattenberedare kommer Storgatan 19-23 att stå utan varmvatten under hela torsdag 7/10 och fredag förmiddag 8/10.

Hösten 2021

Nu har man tagit bort många av de restriktionerna vi har tvingats leva med under lång tid pga Covid-19, vilket är en glädjande nyhet.

Vi på Gullspångsbostäder komma ändå att hålla hårt på att vi inte går in hos hyresgäster om vi som personal eller om hyresgästen har en eller flera i familjen som uppvisar förkylningssymtom. 

Du som vill besöka administrationen ombedes att boka tid, vi är inte alltid på plats och kan även sitta i redan uppbokade möten. 

Hyresavisering

Vi fortsätter att skicka ut våra hyresfakturor månadsvis fram till och med årsskiftet. Detta för att så många som möjligt ska få chansen att lämna in autogiro.

Till aviseringen januari 2022 kommer vi gå tillbaka till att skicka ut tre månader i taget. OBS! att vill man ändra till autogiro efter den aviseringen kommer autogiro börja gälla först vid nästa hyresutskick. 

 Källargångar

Vid sista tidens inbrott runt om i vår kommun så påminner vi igen om att tillsammans förebygga detta med att alltid se till att våra Entrédörrar är stängda. och att vi är noga med att inte lämna källardörrar öpnna.